Product

Wat zit er in mijn DR SMILE box?

Arunika Senarath | 28 december 2023
Wat zit er in mijn DR SMILE box?

Je hebt akkoord gegeven op je behandelplan en jouw aligners zijn in productie. Binnenkort ontvang je jouw DR SMILE box met al jouw aligners en meer. Benieuwd naar wat er allemaal in zit?

Je op maat gemaakte aligners

Je ontvangt alle aligners die je nodig hebt voor je behandeling in één keer. Ze zijn individueel verpakt in folie en de verpakkingen zijn genummerd. Je begint natuurlijk bij nummer 1, stapt na 14 dagen over op nummer 2 en gaat zo verder in chronologische volgorde totdat je het laatste nummer hebt bereikt. Het nummer staat niet alleen op de verpakking, maar ook op de aligners zelf, achteraan zodat het niet opvalt. Aan de vorm van de aligner kun je zien voor welke kaak hij is, boven of onder. Twijfel je, kijk dan even op de aligner zelf. Naast het nummer staat een U of een L. U verwijst naar upper, het Engelse woord voor boven. Zie je dat staan, dan is deze aligner voor je bovenkaak. Staat er een L (verwijzing naar het Engelse lower) dan is deze aligner voor je onderkaak bedoeld.

DrSmile tandheelkundige spalk

Chewies

Om ervoor te zorgen dat je aligners perfect aansluiten op je tanden, krijg je 2 chewies. Dit zijn zachte schuimrolletjes die je helpen om de aligners perfect te laten aansluiten. Je doet eerst beide aligners in en steekt dan links en recht een chewie in je mond. Vervolgens kauw je zachtjes op de chewies en voelt dat de aligners zich om je tanden sluiten. Je herhaalt dit elke keer als je overstapt op een nieuwe alignerset. Wellicht ten overvloede: de chewies zijn gemaakt van schuim en dus niet geschikt om door te slikken of om als kauwgom te gebruiken.

Product--___800x600_all___softener

Softener

Alhoewel de aligners tijdens het productieproces rondom glad worden gemaakt, kan het voorkomen dat er een scherp randje aanzit dat in je tandvlees prikt. Met de softener kun je zo'n scherp randje weghalen. Vijl voorzichtig één à twee keer, breng de aligner in en voel of het verbeterd is. Vijl zo nodig nog een keer tot de aligner niet meer prikt.

Product--Softener___800x600_all___

Aligner bewaardoosje

Het bewaardoosje is ontworpen om je aligners in op te bergen als je eet, iets anders drinkt dan water of je tanden poetst. Denk eraan dat de aligners doorzichtig zijn, als ze op de grond vallen, is de kans groot dat je ze niet ziet. Niet erg handig als je in een restaurant bent. Bovendien zijn je aligners in het doosje veilig voor eventuele bacteriën. Neem het doosje dus overal mee naar toe en berg je aligners veilig op als je ze even uit moet doen.

DR SMILE in Deutschland

Smile Assistant

De Smile Assistant helpt je om duidelijke foto's te maken van je gebit voor de update die je iedere 14 dagen moet geven over je voortgang. Knijp zachtjes in je Smile Assistant. Steek hem in je mondhoek met de open kant naar boven en de bredere kant naar binnen. Laat de Smile Assistant dan heel langzaam los en hij houdt je mond open voor de foto's. Heb je alle foto's gemaakt? Knijp dan in de Smile Assistant om hem te verwijderen en haal hem uit je mond.

People--Smile Assistant___800x600_all___

Tanden rechtzetten met transparante aligners? Is dat iets voor mij? Maak een vrijblijvende informatie-afspraak in een DR SMILE (partner)praktijk bij jou in de buurt.

AFSPRAAK MAKEN

Laatste artikel