Laat je onderbeet corrigeren

Deze minder vaak voorkomende vorm van malocclusie kan verstrekkende gevolgen hebben en moet vaak worden behandeld.

Basic Hero Aligners Desktop

Veel mensen vinden scheve tanden lelijk. Ze verbergen hun glimlach, omdat ze zich niet op hun gemak voelen met hun tanden. Er zijn echter ook afwijkingen die niet bijzonder opvallend zijn, maar veel ernstigere gevolgen kunnen hebben. Dit is het geval als er sprake is van een slechte beet. Hier leggen we je uit wat een onderbeet is, welke effecten het heeft op het lichaam en hoe deze afwijking van de tanden behandeld kan worden.

Wat wordt er bedoeld met een onderbeet?

Een onderbeet is een minder voorkomende vorm van malocclusie. Bij een onderbeet valt de onderkaak voor de bovenkaak, waardoor de tanden niet goed op elkaar aansluiten. Vaak is de bovenkaak kleiner dan de onderkaak of is er sprake van een langere onderkaak. Bij ernstige gevallen zijn de tanden zo verschoven dat de onderste kiezen in direct contact staan met de bovenste snijtanden. Idealiter passen de kiezen perfect in elkaar. Als dit niet het geval is, is de beet dus niet correct. Dit kan verstrekkende negatieve gevolgen hebben en moet worden behandeld. Onzichtbare beugels kunnen in lichte gevallen dé oplossing zijn.

Ontdek onze doorzichtige beugels

De kosten van het corrigeren van een onderbeet

De prijzen bij DR SMILE ten opzichte van andere beugels.

Bekijk onze prijzen
checkmark icon

Vaste beugels

times icon

Andere aanbieders

times icon

Vanaf €1690 of €31 / maand

≈ 6.000 €

≈ 7.000 €

Oorzaken

De gevolgen van een onderbeet

Als de tanden iets scheef staan ​​of als de afwijking zich in een vroeg stadium bevindt, zijn de effecten nog mild en zijn de symptomen minder ernstig. In het geval van een complexe gebitsafwijking of indien onbehandeld, kan de malocclusie de volgende problemen veroorzaken:

bite cases kopfbiss new
 • Overbelasting en slijtage van de tanden

 • Eetproblemen als gevolg van een verminderde kauwfunctie

 • Spraakstoornissen zoals lispelen

 • Spanning, nekpijn, migraine door verkeerde belasting van de kaak

 • Psychologische problemen door het uiterlijk en de visuele gevolgen van de kaakstand

bite cases kopfbiss new

Kies een praktijk

Laat je in een van de ruim 40 DR SMILE (partner)praktijken adviseren of kom naar een DR SMILE flagship store. Maak een vrijblijvende info-afspraak met 3D-scan en hoor wat DR SMILE voor jou kan betekenen.

DS FAQ Desktop Gradient Background

Veelgestelde vragen rondom een onderbeet

 • In zeldzame gevallen kan een onderbeet erfelijk zijn. Een reden voor de onbalans van de kaak kan het te vroeg of te laat doorkomen van de tanden zijn. Het kan ook voorkomen dat de tong de groei van de bovenkaak niet voldoende ondersteunt. Het gevolg: de bovenkaak ontwikkelt zich niet goed en er ontstaan ​​groeistoornissen. Een gespleten lip, kaak en gehemelte kunnen ook een afwijking veroorzaken, omdat de bovenkaak door littekens niet goed kan groeien. Externe oorzaken zoals ongelukken of te lang duimzuigen kunnen eveneens bijdragen aan het ontstaan ​​van een onderbeet.

 • Om de negatieve gevolgen van een onderbeet te voorkomen, is een zo vroeg mogelijke behandeling erg belangrijk. In het beste geval wordt de onderbeet al in de kindertijd behandeld, omdat de kaak nog groeit en gemakkelijker aan te passen is. Lichte gevallen kunnen vaak goed worden gecorrigeerd met een beugel. Echter is in sommige gevallen de kracht van een beugel niet voldoende. In dat geval bestaat de mogelijkheid dat een operatie noodzakelijk is.

 • De onzichtbare beugels van DR SMILE zijn ideaal voor de behandeling van een lichte onderbeet, omdat ze zeer discreet en relatief comfortabel zijn. Daardoor beïnvloeden ze het dagelijks leven nauwelijks. De duur van de behandeling is afhankelijk van de uitgangssituatie en de mate van afwijking. Tijdens een geheel vrijblijvende afspraak in een van onze (partner)praktijken kijken ervaren specialisten of je in aanmerking komt.

 • Heb je verder nog vragen?

  (Ma. t/m vr. 10:00-16:00)

  Contact Person Image

  DR. SMILE klantenservice