Onzichtbare beugels - Voordelig tanden corrigeren voor volwassenen

Je wilt je tanden laten rechtzetten, maar je wilt geen vast, metalen draad in je mond? Onze losse aligners zijn de oplossing!

 • Onopvallende correctie: geen beugels en geen draad
 • Korte behandeltijd
 • Prijsbesparingen tot 30%
DR SMILE Onzichtbare beugels

Wat zijn doorzichtige beugels?

Doorzichtige beugels of clear aligners zijn hele dunne spalken voor de boven- en onderkaak van doorzichtig plastic, die individueel aan de beet aangepast zijn, en die tanden kunnen verplaatsen en scheefstaande tanden rechtzetten door zachte druk uit te oefenen.

De weg naar een zelfverzekerde glimlach is gemakkelijker dan je zou denken. Voor de correctie van tanden bij volwassenen zijn al lang geen draden, beugels en talloze bezoeken aan de orthodontist meer nodig. Het moderne alternatief, doorzichtige beugels, is een grote verbetering als het gaat om behandelduur en comfort. Zeer dunne spalken van doorzichtig plastic hechten zich aan de tanden en corrigeren de stand van de tanden voorzichtig tot de gewenste stand.

Hoe werkt een onzichtbare beugel?

Aligners zijn de innovatieve oplossing voor het corrigeren van malocclusies bij volwassenen. Ze zijn gemaakt van medisch plastic, dat uiteraard vrij is van BPA of andere schadelijke stoffen. Voor een product dat elke dag in de mond gedragen wordt, stellen we de hoogste kwaliteitseisen.

De beugels worden gemaakt door ervaren tandtechnici in ons eigen tandtechnisch laboratorium in Berlijn-Charlottenburg. Voorwaarde hiervoor is een nauwkeurige 3D-scan van het gebit tijdens een afspraak bij een van onze partnerpraktijken. Deze ultramoderne afdruktechnologie stelt DR SMILE in staat zeer dunne onzichtbare beugels te maken die tot in het kleinste detail precies passen. Met behulp van geavanceerde technologie en materialen bevorderen de onzichtbare beugels het comfort. In het dagelijks leven valt de beugel nauwelijks op, zowel voor de patiënt als voor de omgeving. Patiënten merken na een paar weken vaak al verbeteringen in het gebit en het zelfvertrouwen, waardoor de levenskwaliteit aanzienlijk wordt verhoogd.

Wat is het verschil met een beugel?

Onzichtbare beugels zijn het moderne alternatief op een traditionele beugel. Vaste en losse beugels worden vaak bij kinderen en adolescenten gebruikt omdat hun kaakbeen nog flexibel is, maar voor volwassenen zijn onzichtbare beugels een beproefde methode voor het rechtzetten van tanden. De minder intensieve behandeling is moeiteloos en onopvallend te combineren met het dagelijks leven, zonder enige beperking van het beroepsleven. Lichte malocclusies, zoals tanden die te dicht op elkaar staan, spleetjes tussen de tanden of scheve tanden, kunnen goed worden gecorrigeerd met een beugelbehandeling. De tandartsen stellen de exacte diagnose tijdens een persoonlijke afspraak in de praktijk. Terwijl orthodontie voor de meeste beugels vertrouwt op vaste draden en beugels, die indien nodig worden aangepast en bijgesteld, vertrouwt beugeltherapie op beugels die geleidelijk worden vervangen en de tanden met zachte druk steeds dichter naar de gewenste stand brengen. Net als bij een traditionele beugel zijn de tanden en kiezen de eerste dagen na het plaatsen van een nieuwe doorzichtige beugel iets gevoeliger voor druk, omdat ze geleidelijk worden verplaatst. Deze druk is echter minder sterk en houdt gemiddeld minder lang aan dan bij een pas aangepaste traditionele beugel. Tijd in de wachtkamer en tijdrovende bezoeken aan de praktijk worden ook tot een minimum beperkt dankzij de onzichtbare beugels van DR SMILE. Bovendien wordt de voortgang van de behandeling door de tandarts digitaal gevolgd via een app en uploads van actuele, gedetailleerde foto's van de stand van de tanden. Alleen in geval van klachten of onregelmatigheden zijn verdere fysieke afspraken in de praktijk noodzakelijk.

DR SMILE in Deutschland

Wat zijn de voordelen van doorzichtige beugels?

Corrigerende beugels worden gebruikt voor een nauwelijks waarneembare, geleidelijke correctie van de stand van de tanden, die door zachte druk wordt aangepast. Daarom volstaat een zeer dun materiaal, dat nauwelijks invloed heeft op het dagelijks leven, het spreken en ook het uiterlijk. Om te eten en te drinken haal je de beugels eruit, maak je ze schoon met koud water en een milde zeep en dan kun je ze weer comfortabel indoen.

Het hanteren van de uitneembare beugels in het dagelijks leven is ongecompliceerd. Er is geen risico dat voedselresten ongemerkt in de doorzichtige beugel verstrikt raken, en geen verhoogd risico op tandbederf door metaal dat permanent op de tanden rust. Prikkende draden en een pijnlijke kaak na een bezoek aan de tandarts zijn ook niet aan de orde wanneer je kiest voor een aligner.

Patiënten met onzichtbare beugels hebben niet te maken met regelmatige controles en lange wachttijden in de praktijk. De gratis app, speciaal ontwikkeld door DR SMILE, laat patiënten weten wanneer ze de volgende fase van hun behandeling ingaan en over moeten stappen op de volgende set aligners. Alle beugels voor de hele duur van de behandeling worden in één pakket rechtstreeks naar het huis van de patiënt gestuurd, voordat het rechtzetten van de tanden begint. Het consequent dragen van de beugels is de belangrijkste sleutel tot een nieuwe glimlach. Onze tandartsen en deskundigen staan dagelijks klaar om vragen en zorgen van onze patiënten te bespreken.

Een ander voordeel van de behandeling met aligners is de behandelduur. Bij een traditionele beugel kan het lang duren tot je de eerste resultaten begint te zien. Indien je daarentegen onze onzichtbare beugels op de juiste manier gebruikt en 22 uur per dag draagt, zie je al na enkele weken de eerste verbeteringen. De videosimulatie die patiënten bij hun behandelplan ontvangen, geeft een voorproefje van het behandeltraject en het resultaat van de tandcorrectie, nog voordat de behandeling van start gaat. Met dit beeld in het achterhoofd kan de patiënt met nog meer vertrouwen beginnen met de behandeling.

De voordelen van onzichtbare beugels op een rijtje:

 • Correctie voor volwassenen

 • Onzichtbaar en onopgemerkt in het dagelijks leven

 • Gemakkelijk schoonmaken en hanteren

 • Voortdurende zorg door gespecialiseerde tandartsen

 • Concreet perspectief

 • Betaalbare behandeling en flexibele financieringsopties

 • Onafhankelijke en ongecompliceerde toepassing

Hoe lang duurt de behandeling?

Patiënten ontvangen hun persoonlijke behandelplan na een eerste afspraak in de praktijk, waarin het verwachte resultaat en de behandelingsstappen worden onthuld. Daarna kunnen ze in de DR SMILE-app een driedimensionale animatie van hun kaak en een simulatie van de voortgang van hun behandeling bekijken, tot en met de ideale stand van de tanden. Hier kunnen ze ook zien hoelang de behandeling naar verwachting zal duren. Afhankelijk van de stand van de tanden en de complexiteit van de correctie is de gemiddelde behandelingstijd vier tot tien maanden, en de eerste resultaten worden al na enkele weken zichtbaar. Bespreek je individuele geval gerust met onze ervaren deskundigen. Nadat je behandeling voltooid is, zorgt onze retentiebeugel ervoor dat het resultaat van je tandcorrectie behouden blijft. Deze beugels van steviger materiaal draag je het eerste half jaar na je behandeling gedurende 12 uur per dag, en daarna alleen nog 's nachts.

Wat kosten aligners?

Afhankelijk van de complexiteit van de behandeling kost een correctie met onze doorzichtige beugel tussen de € 1.690,- en € 2.690,-. Deze kosten betalen zich op de lange termijn terug, want als je trots bent op je lach, lach je ook graag. Rechte tanden doen je vrijer glimlachen, wat weer een positief effect heeft op de kwaliteit van leven. Als patiënten de kosten van de behandeling niet in één keer kunnen of willen voldoen, kunnen ze gebruikmaken van een afbetalingsmodel waarbij ze maandelijks een deel van de kosten aflossen. Bij een lichte standafwijking kost de behandeling vanaf € 27,57 per maand. Bij een gemiddelde correctie is dit vanaf € 38,99 per maand, en complexere gevallen kosten vanaf € 43,89 per maand.

Prijzen

Eerlijke prijzen voor alle gevallen

Wij hebben de juiste optie voor je voor alle soorten behandelingen. Ons personeel zal je graag helpen de juiste te kiezen. Je kunt altijd in termijnen betalen of je kunt in één keer betalen om alles snel voor elkaar te krijgen.

Licht

31

per maand*of 1.690€ eenmalige betaling

Medium

48

per maand*of 2.590€ eenmalige betaling

Complex

55

per maand*of 2.990€ eenmalige betaling

* Dit tarief is gebaseerd op een betalingstermijn van 72 maanden inclusief 9,9% rente per jaar.

ekomi gold
Feedback van klanten
review-stars
4.7 / 5
Feedback bekijken
No Logo
No Logo
Onze alignersarrow
Over onsarrow
Contactarrow
Volg ons
 • social icon
 • social icon

©2023 DR SMILE