Onzichtbare beugel: zet je tanden recht op een discrete manier

Je wilt je tanden recht laten zetten, maar geen traditionele slotjesbeugel? Dan zijn de transparante, uitneembare aligners van DR SMILE de oplossing!

  • Resultaat binnen gemiddeld 4 tot 9 maanden
  • Vanaf €31 per maand of €1690 bij betaling in één keer
  • Ruim 150.000 patiënten gingen je voor
Onzichtbare beugels met doosje van DR SMILE

Wat zijn doorzichtige beugels?

De weg naar een zelfverzekerde glimlach is makkelijker dan je denkt. Tegenwoordig zijn er geen draden, beugels of veel bezoeken aan de orthodontist meer nodig voor tandcorrectie. Het moderne alternatief, doorzichtige beugels, is een grote verbetering als het gaat om behandelduur en comfort.

De doorzichtige beugels of transparante aligners van DR SMILE zijn gemaakt van ClearQuartz en bestaan uit drie lagen dunne doorzichtige kunststof. Die zorgen er samen voor dat de beugel zowel robuust als flexibel is, wat nodig is om je tanden naar de gewenste positie te bewegen. Je plaatst ze zelf over je tanden en kunt ze uit je mond nemen.

Wat zijn de voordelen van de doorzichtige beugels van DR SMILE?

Je weet vooraf waar je aan begint en wat het gaat kosten. Tijdens je eerste afspraak, die gratis is, wordt o.a. een 3D-scan gemaakt van je gebit. Op basis daarvan ontvang je binnen een week jouw persoonlijke behandelplan met een simulatie van het te verwachten eindresultaat en de kosten.

De behandeling duurt gemiddeld 4-9 maanden, wat over het algemeen korter is dan een traditionele beugel. 

Je neemt de beugel(s) uit als je gaat eten of drinken waardoor je je eetgewoonten niet hoeft aan te passen. Water kun je gewoon drinken met de beugels in je mond.

Je hoeft niet iedere maand naar de praktijk om iets aan te laten draaien, maar wisselt gewoon thuis iedere twee weken naar de volgende stap. Dit doet bovendien minder pijn dan het laten aandraaien van een slotjesbeugel. De DR SMILE app begeleidt jouw behandeling samen met tandartsen vanaf je allereerste afspraak. Twijfel je over iets, dan is het altijd mogelijk om een afspraak bij een (partner)praktijk te maken.

Omdat de behandeling met doorzichtige beugels efficiënter en effectiever is dan de traditionele oplossing, zijn ook de kosten een stuk lager dan bij een traditionele oplossing. Je kunt in termijnen betalen (let er wel op dat er rente wordt berekend als je in meer dan 12 maanden wilt betalen) of ervoor kiezen om het bedrag in één keer te voldoen.

Voor de meeste patiënten is het grootste voordeel misschien nog wel dat je de beugels niet in je mond ziet zitten. Het valt dus niet op dat je met een behandeling bezig bent, behalve dan als je na een aantal weken al resultaat het eerste resultaat gaat zien.

DR SMILE in Deutschland

Hoe werkt een onzichtbare beugel?

Onzichtbare beugels, ook wel transparante aligners genoemd, zijn zoals gezegd de innovatieve oplossing voor het corrigeren van diverse vormen van scheefstand van de tanden, waaronder malocclusie (bij malocclusie kun je de tanden van je boven- en onderkaak niet meer op elkaar zetten). 

Na de 3D-scan wordt gekeken hoe lang de behandeling gaat duren. Dit bepaalt het stappenplan, want met onzichtbare beugels wissel je iedere twee weken naar een nieuwe set. Op deze manier worden je tanden voorzichtig naar hun nieuwe positie gebracht.

Je ontvangt aan het begin van je behandeling alle beugels thuis, hygiënisch verpakt en genummerd. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd wisselen (de app zal je hier ook aan herinneren) en natuurlijk voor het dragen van de beugels. Deze moet je minimaal 22 uur per dag dragen om het beoogde resultaat te kunnen bereiken. 

Iedere twee weken moet je foto’s van de voortgang uploaden in de app zodat we kunnen bekijken of je op schema ligt en iedere twee maanden is er een uitgebreidere check-up via de app en krijg je van de tandarts feedback per e-mail. Je kunt altijd langskomen in de praktijk als je dat wilt.

Hoe lang duurt de behandeling?

Afhankelijk van de stand van de tanden en de complexiteit van de correctie is de gemiddelde behandelduur 4 tot 9 maanden. De eerste resultaten worden al na enkele weken zichtbaar. 

Wat kost het?

Afhankelijk van de complexiteit van de behandeling - licht, medium of complex - liggen de kosten tussen de €1690 en €2990. Je kunt in termijnen betalen of in één keer. Termijnbetaling is mogelijk vanaf €31 per maand, afhankelijk van de behandelduur.

Inbegrepen zijn alle beugels, accessoires om je behandeling en check-ups makkelijker te maken, check-ups via de app of in een praktijk en eventuele behandelingen die nodig zijn om deze behandeling tot een succes te maken.

Denk eraan dat het verstandig is om na je behandeling een vaste spalk te laten plaatsen achter de tanden die je hebt laten rechtzetten. Wil je geen vaste spalk dan kun je kiezen voor een uitneembare nachtbeugel. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in je behandelplan, je kunt wel bij het akkoord geven aangeven dat je een vaste spalk wilt laten plaatsen. De kosten voor een spalk in één kaak zijn €350, de kosten voor een spalk in beide kaken zijn €490.

Wat is het verschil met een linguale of vaste beugel?

Een andere soort beugel die nagenoeg onzichtbaar is, is de linguale beugel. Ook wel binnenbeugel genoemd. Hierbij wordt een op maat gemaakte metalen draad verbonden met blokjes die met speciale lijm aan de achterkant van je tanden worden bevestigd. Deze beugel is weliswaar bijna onzichtbaar, maar niet uitneembaar. Ook zal je tong er erg aan moeten wennen omdat hij langs de blokjes schuurt.

Prijzen

Transparante prijzen voor iedereen

DR SMILE biedt verschillende behandeltrajecten. Na de beoordeling van de 3D-scan hoor je welke behandeling voor jou geschikt is en wat deze kost. Je hebt de optie om in termijnen te betalen of om het gehele bedrag in één keer te betalen.

Licht

31

per maand*of 1.690 eenmalige betaling

Medium

48

per maand*of 2.590 eenmalige betaling

Complex

55

per maand*of 2.990 eenmalige betaling

* Het tarief is gebaseerd op een betalingsperiode van 72 maanden inclusief 10,32% jaarlijkse financieringsrente (bij een rentevoet van 9,90%) op de totale prijs. Met een contante prijs van €1.690, bijvoorbeeld, resulteert dit in een totaalprijs van afgerond €2.248.

Heb je verder nog vragen? Vind hier je antwoord.

Wat zijn aligners en waar zijn ze van gemaakt?

Aligners zijn doorzichtige, op maat gemaakte kunststof beugels voor een bijna onzichtbare behandeling van scheefstaande tanden. Met behulp van moderne 3D-technologie maken we een voor-en-na-simulatie van uw gebit. Op basis hiervan wordt het vereiste aantal aligner-setjes vervaardigd.

DR SMILE aligners zijn gemaakt van vormstabiele thermoplastische kunststof, welke is goedgekeurd voor medisch gebruik (ISO 9001:2015). Ze zijn vrij van weekmakers (BPA) en andere schadelijke stoffen.

Hoe werkt de behandeling?

Nadat je de test gedaan hebt om uit te vinden of onze aligner behandeling geschikt is voor jou, kan je een afspraak maken in één van de DR SMILE praktijken. Een DR SMILE consulent zal jou bijstaan en al jouw vragen omtrent de behandeling beantwoorden.

Tijdens de afspraak in één van de DR SMILE praktijken, wordt je geadviseerd door onze gekwalificeerde medewerkers die je gebit analyseren. Met behulp van een moderne 3D scanner wordt jouw gebit nauwkeurig gemeten en de wensen voor jouw perfecte glimlach besproken. Deze afspraak is gratis en geheel vrijblijvend.

Om een visuele indruk te geven van hoe jouw gebit er na de behandeling uit zal zien, maken we een voor-en-na-simulatie van jouw gebit. Je ontvangt deze ongeveer 2 weken na de afspraak, in jouw individuele behandelplan. Hierin staat ook alle informatie over de duur van de behandeling en de prijs. Pas nadat je hiermee hebt ingestemd, zal de behandeling beginnen.

Op basis van de gemaakte simulatie zal het vereiste aantal aligners worden geproduceerd en binnen enkele weken naar je toe worden gestuurd. De transparante aligners moeten 22 uur per dag gedragen worden en om de 14 dagen verwisseld worden. Je tanden zullen geleidelijk in de gewenste positie komen te staan.

Naast jouw persoonlijke DR SMILE consulent, helpt onze app je 24/7 om jouw vooruitgang bij te houden en eventuele vragen te beantwoorden. De app herinnert je eraan om de aligners te vervangen en stuurt regelmatig foto's van jouw gebit door naar onze DR SMILE experts. Een bezoek aan een DR SMILE praktijk is enkel nodig als je ongemak ervaart.

Hoe lang moet ik mijn aligners dragen?

Om het gewenste resultaat te krijgen, moet je jouw aligners minimaal 22 uur per dag dragen. De totale periode van de behandeling is tussen de 4 en 9 maanden, waarbij in sommigen gevallen nog een nabehandeling nodig is.

Onze locaties

Ontvang een vrijblijvend consult in een van onze partnerpraktijken in Nederland

Experts in tandheelkunde, tandtechniek en orthodontie begeleiden jouw behandeling. Hun medisch verantwoorde kennis zorgt ervoor dat je altijd goed begeleid wordt.

trustpilot icon
Feedback van klanten
Trustpilot Stars ES
4.2 / 5
Feedback bekijken
No Logo
No Logo
Onze alignersarrow
Over onsarrow
Contactarrow
Volg ons
  • social icon
  • social icon

©2023 DR SMILE