Rechte tanden - laat je tanden rechtzetten bij DR SMILE

Zoek je een comfortabele en bovenal discrete manier om een recht gebit te krijgen? Een onzichtbare beugel is een betaalbare oplossing met als eindresultaat een stralende glimlach!

OP NAAR JE NIEUWE GLIMLACH
Tanden rechtzetten

GEM. BINNEN 4-9 MAANDEN

RECHTE TANDEN

drs-gradient-desktop-circle-orange-pink

Oorzaken van een scheef gebit

rechte tanden op scherm met tandarts

Niet iedereen heeft van nature een mooi gebit. Scheve tanden hoeven niet per se te leiden tot fysieke klachten. Vaker is het een cosmetisch probleem. Als je geen recht gebit hebt, kijk je anders in de spiegel. Wellicht schaam je je en durf je in het openbaar niet vrijuit te lachen. Als je eenmaal een scheef gebit hebt, kan dit er wel voor zorgen dat het gebit verder verslechtert.  Er kan een aangeboren oorzaak of een andere reden zijn waardoor je tanden scheef staan:

 • De kaken hebben onvoldoende ruimte voor alle tanden en kiezen. Daardoor kunnen ze elkaar overlappen.

 • Andersom kan er ook te veel ruimte in de mond zijn waardoor spleten tussen de tanden en kiezen ontstaan.

 • Wanneer tanden of kiezen in de mond ontbreken, bijvoorbeeld door een ongeluk, kan de rest van het gebit ook scheef gaan groeien.

 • Tanden en kiezen zijn door het duimen scheef gaan groeien.

rechte tanden op scherm met tandarts

Tandenknarsen en kaakklemmen

Voordelen Onzichtbare Beugel Rechte Tanden

Een andere veelvoorkomende oorzaak die kan leiden tot beschadigde tanden of een scheef gebit is tandenknarsen of kaakklemmen, ook wel bruxisme genoemd. Bij tandenknarsen schuren de tanden en kiezen op een krachtige manier over elkaar heen. Dat gebeurt vaak 's nachts. Stress en slaapstoornissen maar ook roken en bepaald medicijngebruik of een combinatie van deze factoren kunnen tandenknarsen veroorzaken. Kaakklemmen is het krachtig op elkaar klemmen van de tanden en kiezen, en dat gebeurt zowel overdag als 's nachts.

Voordelen Onzichtbare Beugel Rechte Tanden

Op naar een mooie glimlach

Hoe krijg je een recht gebit?

Scheve tanden of beschadigde tanden kunnen verschillende behandelingen vereisen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

DS Steps component background gradient

Voordelen van onzichtbare beugels

DR SMILE Aligner

Eén van de grootste voordelen van aligners is natuurlijk de discrete manier van dragen, maar er zijn nog een aantal voordelen:

 • Comfortabel: de behandeling is een stuk comfortabeler dan traditionele beugels

 • Behandelduur: over het algemeen duurt de behandeling korter dan traditionele beugels en is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Gemiddeld zo'n 4-9 maanden.

 • Kosten: onzichtbare beugels zijn een stuk goedkoper dan traditionele beugels of veneers

DR SMILE Aligner

Nachtbeugel en vaste spalk

Rechte tanden behouden

Je tanden zijn altijd in beweging. Houd ze op hun plek!

Product-Product-retainer-model-teeth-pink_close_up___800x533_all_12__

Na de behandeling is een retentiebeugel nodig om je nieuwe rechte tanden op hun plek te houden. Dit wordt meestal 's nachts gedragen. Een andere optie is een vaste spalk. Hierbij wordt er een metalen spalk aan de achterkant van de tanden geplaatst die je gebit op de plaats houdt.

Product-Product-retainer-model-teeth-pink_close_up___800x533_all_12__

HET DR SMILE STAPPENPLAN

Hoe ziet het behandeltraject eruit bij DR SMILE

Wanneer je kiest voor DR SMILE, kies je voor 3 eenvoudige stappen naar rechte tanden.

DS Steps component background gradient
DS FAQ Desktop Gradient Background
 • Als je aan het einde van je behandeling niet tevreden bent met het resultaat kun je in aanmerking komen voor één gratis nabehandeling (refinement). Let op: dit is alleen mogelijk als je alle instructies over het dragen (22 uur per dag) en wisselen (iedere 2 weken) van de aligners hebt opgevolgd, je iedere 2 weken de benodigde foto's van je gebit hebt geüpload in de DR SMILE app en je op tijd op afspraken bent geweest die noodzakelijk waren voor je behandeling. Ook moet het medisch gezien mogelijk zijn om een refinement bij jou uit te voeren.

 • Nadat je je behandelplan akkoord hebt gegeven, ontvang je normaal gesproken binnen een maand de DR SMILE box met alle op maat gemaakte aligners en toebehoren.

 • Je gebit moet vrij zijn van gaatjes, tandsteen en andere gebitsaandoeningen. Een slechte adem kan ook wijzen op een gebitsaandoening en moet medisch worden onderzocht voordat je met een alignerbehandeling kunt starten.

 • Zorg ervoor dat je je handen van tevoren met zeep hebt gewassen zodat je geen bacteriën van je handen op je aligners overbrengt. Maak je aligners schoon met water en een beetje zeep. Gebruik een zachte (tanden)borstel als je dat prettig vindt. Je kunt ook een speciale alignerreiniger gebruiken. Gebruik in geen geval tandpasta, azijn, baking soda of overige schoonmaakmiddelen. Het schoonmaken van je aligners doe je in ieder geval iedere avond en ochtend.

 • Heb je nog vragen?

  Jouw DR SMILE contactpunt

  HP Treatment CustomerService round

  Jennifer en team (Ma t/m vr 10.00-16.00)