DS FAQ Desktop Gradient Background

Veelgestelde vragen

Nog niet gevonden waar je naar zocht? Neem contact met ons op.

Onzichtbare beugels

 • Aligners zijn doorzichtige, op maat gemaakte kunststof beugels voor een bijna onzichtbare behandeling van scheefstaande tanden. Met behulp van moderne 3D-technologie maken we een voor-en-na-simulatie van uw gebit. Op basis hiervan wordt het vereiste aantal aligner-setjes vervaardigd.

  DR SMILE aligners zijn gemaakt van vormstabiele thermoplastische kunststof, welke is goedgekeurd voor medisch gebruik (ISO 9001:2015). Ze zijn vrij van weekmakers (BPA) en andere schadelijke stoffen.

 • Ja, iedereen boven de 18 jaar kan de aligners dragen.

 • Het simpele antwoord hierop is ja! De aligner-technologie heeft zich sinds tientallen jaren bewezen en verderontwikkeld. Vandaag de dag is het één van de belangrijkste alternatieven voor vaste en losse beugels.

 • Onze persoonlijke ervaringen, maar vooral de succesverhalen van onze klanten, motiveren ons om nog meer zelfverzekerde glimlachen tevoorschijn te toveren. Het DR SMILE team bestaat uit deskundigen van verschillende disciplines. Wij zijn bijzonder trots op de deskundigheid en de dagelijkse ondersteuning van onze medische professionals op het gebied van tandheelkunde, orthodontie en tandtechniek. Het hele DR SMILE team zorgt ervoor dat onze klanten all-round professionele zorg krijgen. Onze moderne technologieën zijn ontwikkeld in Duitsland en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Daarnaast voldoen alle gebruikte materialen aan de hoogste medische normen.

  Het hoofdkantoor van DR SMILE is in Berlijn, Duitsland, en is volledig zelfgefinancieerd en onafhankelijk.

 • Ja, aangezien een retainer ervoor zorgt dat je het eindresultaat van jouw aligner-behandeling langer behoudt. Na de behandeling kan je kiezen tussen een nachtbeugel (uitneembare retainers) of een vaste spalk.

 • Vrijblijvende afspraken bij DR SMILE

 • Ja, het eerste consult is geheel vrijblijvend. Jouw DR SMILE tandarts zal al jouw vragen over de behandeling beantwoorden. Bovendien wordt jouw gebit onderzocht en digitaal in kaart gebracht.

 • Voor een aligner behandeling moeten jouw tanden en tandvlees gezond zijn. Gaatjes of ontstoken tandvlees moeten vóór de behandeling worden behandeld. Daarnaast is het belangrijk dat je eerst jouw slotjesbeugel of vaste spalk laat verwijderen voordat je aan de alignerbehandeling kan beginnen. Tijdens de vrijblijvende informatie-afspraak kan de tandarts kijken of dit nodig is en je hierover informeren.

 • Betalingen

 • De prijs van jouw DR SMILE behandeling is gebaseerd op hoeveel jouw tanden moeten bewegen om het gewenste resultaat te behalen. Aan de hand van de complexiteit zullen de duur van de behandeling en het aantal aligners variëren en dit wordt schriftelijk vastgelegd in jouw behandelplan: transparant en duidelijk. Er zijn extra kosten bovenop de prijs in het behandelingsplan. Je kan de voor jou vastgestelde prijs in één keer betalen of in meerdere termijnen. Ons team zal samen met jou een passende optie vinden.

  Bekijk hier het prijzenoverzicht.

 • Je kan gemakkelijk in termijnen betalen of het totaalbedrag in één keer betalen. De gewenste betalingsoptie kan je instellen via onze factureringspartner CareCapital. De prijs van jouw aligners varieert naar aanleiding van de scheefstand van jouw tanden.

 • Heb je nog vragen?

  Jouw DR SMILE contactpunt

  HP Treatment CustomerService round

  (Ma t/m vr 10.00-16.00)