Product

Hoe verloopt de info-afspraak bij een DR SMILE (partner)praktijk? | Voor de behandeling

Arunika Senarath | 19 januari 2024
Hoe verloopt de info-afspraak bij een DR SMILE (partner)praktijk? | Voor de behandeling

Je eerste afspraak in een praktijk

Je eerste afspraak bij een DR SMILE (partner)praktijk is geheel vrijblijvend. Nadat je een afspraak hebt gemaakt in de door jou gewenste praktijk en op de gewenste dag, hoef je daar alleen maar op tijd naar toe te gaan, met gepoetste tanden. DR SMILE werkt uitsluitend met BIG-geregistreerde tandartsen en tandartspraktijken samen, dus voor welke praktijk je ook kiest, je bent altijd in professionele en ervaren handen. Tijdens je afspraak vul je eerst een vragenlijst in over de gezondheid van je gebit. Je beantwoordt bijvoorbeeld vragen over eventuele vullingen en kronen, eventuele problemen met je tandvlees en of je al eerder een beugel hebt gehad. Je bespreekt dit ook met de tandarts. Met een mooi woord heet dit onderdeel van de afspraak anamnese.

Daarna worden er foto's gemaakt van je hele gezicht en close-ups van je gebit. Dan komt het belangrijkste gedeelte: de 3D-scan.

Alles over de 3D-scan

Je zit ontspannen in de stoel terwijl de tandarts met een zogenaamde intra-orale scanner langs al je tanden gaat om in enkele minuten tijd honderden foto's te maken van beide kaken. Je voelt hier helemaal niks van, de scanner is alleen een beetje warm. Intussen verschijnt er op het scherm een exact 3D-model van jouw gebit, dat de tandarts jou laat zien als hij klaar is. Dankzij deze moderne technologie is de scan snel klaar, hoef je niet in klei of gips te bijten en is de scan uiterst nauwkeurig, nauwkeuriger dan bij een klei- of gipsafdruk.

Nadat je je laatste vragen aan de tandarts hebt gesteld, is de afspraak klaar en kun je naar huis. Alles bij elkaar duurt het ongeveer een half uur.

Je behandelplan en de volgende stappen

Je scan, foto's en anamnese worden door de praktijk naar het laboratorium gestuurd waar een team van tandartsen, orthodontisten en andere experts een behandelplan voor jou gaat maken. Een 3D-simulatie van het te verwachten eindresultaat na de behandeling en belangrijke informatie zoals kosten en behandelduur zijn onderdeel van het plan. Je ontvangt dit plan in de regel binnen een week na de afspraak. Een DR SMILE expert belt je vervolgens op om het plan nader toe te lichten en daarna kun je beslissen of je met de behandeling wilt starten. Pas als je officieel bevestigd hebt, gaan de aligners in productie en volgt er een factuur. Maak nu jouw vrijblijvende informatie-afspraak en bezoek een van onze DR SMILE (partner)praktijken. Wij adviseren je graag en kijken uit naar je komst!

Afspraak maken

Laatste artikel