Strahlend weiße Zähne dank Home Bleaching

Zähne bleichen ist teuer, schädlich für die Zähne und nur bei Zahnärzt*innen möglich? Falsch gedacht. Gelbe Zähne müssen nicht sein. Mit dem DR SMILE Medical Home Whitening steht Deinem strahlend weißen Lächeln nichts mehr im Wege.

OP NAAR JE NIEUWE GLIMLACH?
LP 1 5 1

Tanden bleken in de praktijk vs. tanden thuis bleken

Voor een lange tijd was het bleken van tanden bij de tandarts de enige manier om op een professionele manier witte tanden te krijgen. Inmiddels zijn er echter ook thuisbleeksets, die in veel gevallen een stuk goedkoper zijn. Maar let op: niet elke thuisbleekset doet wat hij belooft. Kijk bij het online winkelen vooral naar gerenommeerde verkopers, om jouw mondgezondheid niet in gevaar te brengen.

Om je tanden thuis witter te maken, plaats je bleekgel in een hiervoor bestemd bitje en draag je deze meerdere keren voor enkele uren of een nacht. Tandheelkundigen zullen precieze instructies geven over hoe je dit moet doen.

Tandbleekmiddel met waterstofperoxide

Het is van cruciaal belang om professionele en veilige bleekproducten te gebruiken als je de tanden witter wilt maken. De DrSmile-bleekgel bevat carbamideperoxide, dat gemakkelijk door het tandoppervlak dringt. Daar worden donkere kleurpigmenten opgesplitst en zien de tanden er direct een stuk lichter uit. Als je een bleekgel wilt kopen, let dan vooral op de concentratie van het bleekmiddel. Dit is namelijk cruciaal voor het resultaat dat je krijgt bij het bleken van tanden. Ook de gebruiksduur speelt een grote rol. Als je sterk verkleurde tanden hebt, zijn er meerdere behandelingen nodig.

De DrSmile Medical Home Whitening is sterk geconcentreerd, met 10% carbamideperoxide, en wordt beschouwd als een medisch product. Dit betekent dat het enkel wordt verkocht door tandartsen.

Hoe schadelijk is het bleken van tanden?

Verschillende onderzoeken hebben zich beziggehouden met de vraag of het bleken van tanden gevaarlijk is of niet. Het is in principe bevestigd dat bleken niet schadelijk is voor de tanden. Maar er zijn onderzoeken die het tegendeel bewijzen in het geval dat er ook UV-licht wordt gebruikt. Tanden bleken met een UV-lamp zou schadelijk zijn, omdat de tanden daarna gevoeliger zijn en het UV-licht irritatie kan veroorzaken aan zowel de huid als de ogen. Of een bleekbehandeling bij de tandarts schadelijk is voor het tandglazuur, hangt af van het type bleekmiddel dat wordt gebruikt.

Toch brengt het bleken van tanden risico's met zich mee, waar je jouw arts naar moet vragen. Zo kan je tijdens en na de behandeling overgevoeligheid van de tanden en het tandvlees ervaren. Zwangerschap, diabetes of het gebruik van medicijnen kunnen contra-indicaties zijn voor het bleken van tanden.

Hoeveel kost het bleken van tanden?

Afhankelijk van welk type bleekmiddel je wilt hebben, en of je je tanden bij een tandartspraktijk laat bleken of het thuis doet, kunnen de kosten sterk variëren. De kosten voor het bleken van tanden bij de tandarts kunnen oplopen tot rond de € 700,-, zeker als er UV-licht aan te pas komt. De kosten voor het thuisbleken zijn aanzienlijk lager, hoewel veel leveranciers alleen bleekgel met een lage concentratie verkopen. Whitening wordt om deze reden ook vaak goedkoop aangeboden.

DrSmile biedt een effectieve en hooggedoseerde bleekgel die is geclassificeerd als een medisch product. Vandaar dat het alleen aan onze klanten kan worden verkocht. Bij interesse informeren onze partnerexperts je hier graag over. Ze laten je ook zien hoe je whitening en aligners kunt combineren.

Medical Home Whitening van DrSmile

Bleaching: DR SMILE Home Whitening

Met Medical Home Whitening van DrSmile krijg je een professionele tandenbleekbehandeling van de tandarts voor thuisgebruik. Onze bleekgel van medische kwaliteit is veilig, doch zeer effectief. Voor het thuis bleken van tanden: vul de aligner of het meegeleverde bleekbitje met bleekmiddel op zo'n manier dat de zijwanden bedekt zijn. Je moet het bitje 's nachts dragen en na het eerste gebruik zal je al zien dat jouw tanden aanzienlijk witter zijn geworden. Onze partnerexperts kunnen je vertellen hoeveel behandelingen je nodig hebt en of thuisbleken geschikt is voor jou. Je kan online contact met ons opnemen of een DrSmile-partnerpraktijk bij jou in de buurt bezoeken.

Hoe vaak moet je je tanden bleken voordat je resultaat ziet?

De thuisbleekset bevat 3 bleekgel spuiten en dubbele bitjes. Het bleekbitje wordt 's nachts gedragen en je zal na het eerste gebruik al zichtbaar wittere randen zien. Hoe vaak je het proces moet herhalen, hangt af van hoe verkleurd de tanden zijn en jouw gewenste resultaat. Houd er rekening mee dat het bleken de tanden voor een korte tijd gevoeliger kan maken. Je kan in dit geval ook even pauzeren en doorgaan wanneer de gevoeligheid weer is afgenomen.

Whitening-ervaringen

De ervaringen van mensen met het bleken van tanden bij DrSmile zijn altijd erg positief. Om eventuele negatieve ervaringen met bleken te voorkomen, adviseren wij je om al jouw vragen vooraf aan onze partnerexperts te stellen. Er zijn al veel tevreden klanten over het tegelijkertijd thuis bleken van tanden en een alignerbehandeling ondergaan. Zo krijg je niet alleen mooie en rechte, maar ook witte tanden. Zo kan je uitkijken naar een nieuwe, stralende, witte glimlach!

Is het bleken van tanden pijnlijk?

Witte tanden door middel van bleken is een snelle manier om je mooiste glimlach te krijgen. In sommige gevallen maakt thuisbleken echter niet alleen de tanden witter, maar kan het ook de tanden gevoeliger maken. Het komt zelden voor dat pijn optreedt tijdens het bleken, maar tanden kunnen gevoeliger zijn voor warmte en/of kou. Dit effect verdwijnt meestal weer snel.

Als je pijn ervaart tijdens het bleken van tanden, stop dan onmiddellijk met de behandeling! Praat met onze experts en laat hen weten dat je pijn hebt ervaren tijdens het bleken van je tanden. Zij zullen je dan informeren over hoe je verder moet.

Succesverhalen

Onze succesvolle behandelingen

Meer dan 40 (partner)praktijken door heel het land!

Maak snel een vrijblijvende afspraak bij een praktijk in de buurt. Tandheelkundige experts staan voor je klaar.