DR SMILE x Impress Blog
- Antonia Otto
Tandheelkundige gezondheid
Tong tegen tanden duwen afleren: een aantal tips
Bij het onbewust tongpersen duwt iemand zijn tong tegen het gehemelte of tegen de voortanden. Het wordt vaak in verband gebracht met andere gewoontes zoals tandenknarsen of lipbijten en valt onder de term bruxisme. Lees hier meer over het verhelpen van deze gewoonte.
•31 maart 2025 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Alles wat je moet weten over een kaakgewricht ontsteking
Een kaakgewricht ontsteking kan erg pijnlijk zijn en je dagelijks leven flink beïnvloeden. In dit blog ontdek je alles wat je moet weten over kaakgewricht ontsteking: van symptomen en oorzaken tot huismiddeltjes en oefeningen die verlichting kunnen bieden.
•13 februari 2025 - Antonia Otto
Tandheelkundige gezondheid
Tand trekken – wat te doen na een tandextractie?
Niemand kijkt uit naar het laten trekken van een tand. Maar geen zorgen, met een goede voorbereiding kun je de ingreep en het herstel na de behandeling een stuk draaglijker maken. Hier lees je de belangrijkste do’s en don’ts tijdens het herstelproces na een tandextractie.
•21 november 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Wat zijn zwarte driehoeken tussen de tanden? Oorzaken en behandelingen
Als het gaat om je glimlach, telt elk detail. Zwarte driehoeken, die kleine openingen tussen je tanden, lijken misschien een klein probleem, maar ze kunnen zowel je mondgezondheid als het uiterlijk van je glimlach beïnvloeden.
•18 september 2024 - Antonia Otto
Tandheelkundige gezondheid
6 essentiële stappen om je mond voor te bereiden op je alignerbehandeling
Een gezonde mond is cruciaal voor het succes van een orthodontische behandeling met doorzichtige beugels. Voordat je met deze behandeling begint, is het belangrijk om een zo goed mogelijke mondgezondheid te hebben. Hier zijn enkele praktische tips en stappen om je mond voor te bereiden op de behandeling.
•21 augustus 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Feiten en fabeltjes: wat is wel en niet waar over het reinigen van je tanden?
Poets je je tanden op de juiste manier? Laten we enkele veel voorkomende tandheelkundige fabeltjes ontkrachten die je mondgezondheid kunnen beïnvloeden. In dit artikel verkennen we waarom zacht poetsen cruciaal is, het belang van de timing van tandenpoetsen, en waarom flossen essentieel is voor de gezondheid van je gebit.
•31 juli 2024 - Jasmin Arndt
Tandheelkundige gezondheid
10 tips voor gezonde tanden en een mooie glimlach
Een zelfverzekerde glimlach begint met een uitstekende mondhygiëne. Maar het gaat om meer dan alleen esthetiek; het is essentieel voor je algehele welzijn. We geven je 10 tips die je helpen een mooie glimlach te behouden en je gebit gezond te houden.
•09 juli 2024 - Antionia Otto
Tandheelkundige gezondheid
Koffievlekken op je tanden
De natuurlijke poreusheid van tandglazuur vergemakkelijkt deze penetratie, vooral als het glazuur beschadigd of versleten is. Regelmatige consumptie van koffie verhoogt het risico op het ontstaan van deze vlekken, met name als de mondhygiëne niet strikt wordt gehandhaafd.
•24 april 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Hoe ontstaat tandsteen en hoe kom je ervan af?
In veel gevallen kan tandsteen simpelweg niet meer met de tandenborstel en mondspoeling worden verwijderd. Het zit hardnekkig vast en alleen de tandarts of mondhygiënist kan je nog helpen. Lees in dit blog hoe je dit eenvoudig kunt voorkomen.
•23 april 2024 - Jasmin Arndt
Tandheelkundige gezondheid
Luister naar je lichaam: 4 aspecten om op te letten
Ons lichaam is een ingewikkeld en complex systeem. Het werkt en reguleert zichzelf en communiceert met ons via bepaalde signalen. Vaak zijn we geneigd deze signalen te negeren of er niet de juiste waarde aan toe te kennen. Luisteren naar je lichaam is echter cruciaal voor je gezondheid en het voorkomen van mogelijke aandoeningen.
•03 april 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Zo behoud je stralend witte tanden
Het nastreven van een stralende glimlach met witte tanden is iets wat veel mensen willen. Hoe behoud je die parelwitte glimlach zonder je tanden bloot te stellen aan schadelijke stoffen en te hoge doseringen schuurmiddel? We geven je wat tips, zodat je weet wat je wel en niet moet doen.
•03 april 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Gaatje in je tand? Wat te doen bij cariës
Om tandbederf te herkennen, is het belangrijk om op bepaalde tekenen en symptomen te letten. Een van de eerste indicatoren kan de aanwezigheid van een vlek of verkleuring op het tandoppervlak zijn. Daarnaast kun je een verhoogde gevoeligheid ervaren bij het consumeren van warme, koude of zoete voedingsmiddelen.
•21 maart 2024 - Antonia Otto
Tandheelkundige gezondheid
De wetenschap achter de fake smile: hoe het je stemming kan verbeteren
Wanneer je een glimlach forceert, ontvangen de hersenen signalen van de spieren betrokken bij de handeling van een glimlach. Deze signalen kunnen de hersenen voor de gek houden door te denken dat je gelukkig bent, wat volgens de theorie leidt tot een daadwerkelijke verbetering van de stemming.
•21 maart 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Tandenknarsen - oorzaken, gevolgen & behandeling
Onbewust tandenknarsen tijdens de slaap kan op elke leeftijd optreden. Wanneer je hier last van hebt, merk je vaak niet dat je grote druk op de tanden uitoefent door het aanspannen van de kaakspieren. Door de druk en het over elkaar wrijven van de tanden, kan tandenknarsen ernstig blijvende schade veroorzaken.
•06 maart 2024 - Danny de Jong
Tandheelkundige gezondheid
Hoe gezond en duurzaam eten je gezonde tanden geeft
Voeding speelt een sleutelrol in de gezondheid van ons gebit. Onze mond staat als eerste in contact met de voedingsstoffen die we consumeren. Dit betekent dat wat we eten een directe invloed heeft op de gezondheid van ons gebit.
•22 februari 2024 - Antonia Otto
Tandheelkundige gezondheid
Terugtrekkend tandvlees: herkennen, behandelen, voorkomen
Als de tandpockets niet worden behandeld, worden ze dieper en kan er parodontitis ontstaan. De reden hiervoor zijn bacteriën die zich ophopen op de tandoppervlakken, interdentale ruimtes en op het tandvlees. Als deze niet verwijderd worden, ontstaan er ontstekingen die vaak vervelend zijn. Het tandvlees trekt terug en er ontstaan tandpockets.
•30 januari 2024 - Antonia Otto
Tandheelkundige gezondheid
Voorgoed van slechte adem afkomen
Slechte adem is nog steeds een taboe-onderwerp in onze samenleving. Hoewel een slechte adem voor andere mensen onaangenaam is, durft bijna niemand er over te praten. Het verraderlijke is dat je zelf zelden merkt dat je een slechte adem hebt. In je hand blazen of in een plastic zakje en daar vervolgens aan ruiken geeft wel een eerste aanwijzing. Slechte adem kan veel verschillende oorzaken hebben. Afhankelijk van de reden en waar het vandaan komt, zijn er verschillende remedies tegen een slechte adem.
•25 januari 2024